Presentatie

Accent op persoonlijke groei

Je hebt best wel dingen geïntegreerd uit de cursus. We zoeken allemaal naar verbondenheid … ‘diagnostiek’ – vertrek van onverdeeldheid – ontwikkeling copingstijlen tgv persoonlijk verhaal – je gevoel voor ethiek – luis in de pels – … Blij dat je ook dingen deelde van je persoonlijke levensweg, dat gaf een uitgesproken meerwaarde t.o.v. je portfolio, het is als een geschenk voor de groep, een uitnodiging om in verbinding te gaan met en je beter te leren begrijpen. Dan komt het luik van de thema’s waarmee je gepreoccupeerd bent: integrale psychologie, paradigmashift, derde orde veranderingen, je financiële relativiteitstheorie, … Hoewel minder bevattelijk voor anderen, voor jou fundamenteel gelinkt aan jouw persoonlijke groei. Hoogbegaafden lijken dan ook (volgens Dabrowski) een predispositie te ontwikkelen voor positieve desintegratie. Groei komt immers met groeipijn. En deze groeipijn kan tot iets goeds leiden. Het vreedzame in jou en je omdenken biedt hoop.

Diepgang volgens eigenheid

Deze presentatie was uitgesproken passend bij wie jij bent. Je presentatie was ontroerend, gedurfd en krachtig. Er zaten op verschillende geniale wijzen boodschappen doorheen verweven. Bv ‘allemaal op leeftijd zitten’ > ‘ik zou het jammer vinden dat ons groepke uiteen valt…’. Gedurfd, iets te tijdrovend, een beetje ongemakkelijk voor sommigen, maar ongemak en spanningen kunnen leiden tot … juist ja, derde orde veranderingen. De unieke wijze waarop je humor hanteert doet breed glimlachen, doet wenkbrauwen omhoog gaan en monden openvallen. Maar bovenal is het ontroerend, getuige te zijn van je goochelen met humor, als een dekentje om je onzekerheid, kwetsbaarheid en zielenpijn heen. Bv ‘ijsbreker’, ‘schaap in wolfskleding’, ‘ik wou de laatste zijn’, ‘ik heb altijd iets gehad met probleempjes’ … Je Festina Lente Project, de uitgediepte thema’s die je eraan koppelt, je zoeken naar die fluweelzachte paradigmashift, gaat hand in hand met wie jij bent en waar je voor staat.

Globale beoordeling

De opbouw van je presentatie was consistent, verrassend en rijk aan betekenissen. Je hebt bovendien psychodrama-talent. … Je PPT was coherent en visueel mooi uitgewerkt. De manier waarop je je bewoog doorheen de ruimte en het gebruik van je stem was geanimeerd en boeiend. Qua inhoudelijke toegankelijkheid geven we het volgende mee: dat jarenlange verdieping in de voor jou relevante thema’s, je elaboratie en de hiermee gepaard gaande diepgaande reflecties, het voor de toehoorder niet makkelijk maken om mee te bewegen in jouw denkrichtingen. Echter … met enkele gelijkgestemde zielen zou je, in co-creatie, de ‘plek der moeite’ kunnen betreden en samen het gesprek aangaan vanuit wat er voor jou toe doet. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat je met het luik van je persoonlijke getuigenis van treffende ervaringen een ruim publiek kan raken en bereiken. Je presentatie was indrukwekkend, fascinerend en ontroerend Werner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s