Postludium

Recapitulerend, ik heb getracht een coherent geheel samen te stellen, gaande van een preludium naar zowel een macro- als micro-beschouwing. Als interludium heb ik gekozen voor een periphere trigger die beschrijft hoe derde orde veranderingen zich in praktijk manifesteren, aangevuld met een aantal doordachte reflecties ter toetsing op waarachtigheid. Tot slot dit postludium waarin ik een conceptuele expositie presenteer, dit alles onder het motto ‘ervaring leert en oefening baart kunst’ waardoor theorie en praktijk elkaar de hand reiken.

Expositie

De cursus ‘Oriënterend Basistraject Ervaringswerker binnen de GGZ’ gaf voldoende ruimte, middelen en inspiratie om diepgaander te reflecteren over hoe we ons herstel kunnen bevorderen, dit is een bijzonder pluspunt en uiterst leerzaam. Door nieuwe inzichten/elementen toe te laten werd ik me echter ook steeds bewuster van een levensecht psychodrama dat zich dagelijks voor m’n ogen afspeelt, alsof een herstelonderzoek daar spontaan toe leidt maar schijnbaar toch niet altijd zo begrepen wordt. Met onderstaande weerspiegeling vat ik een en ander samen, als een overkoepelende synthese voor al wie de herstelgedachte genegen is.

Sleutelrol

Deze beeldende synthese zegt zowat alles over hoe ik naar het leven kijk, het bepaalt zowel m’n hoop als wanhoop door de verschillende scenario’s die in potentie kiemen. Ondanks m’n preferenties heb ik echter geen idee wat het uiteindelijk worden zal, dit is immers een collectieve aangelegenheid. In laatste instantie, met deze portfolio heb ik getracht de bijzondere sleutelrol van de GGZ te accentueren waartoe ik als inherent vreedzaam OPS-lijder misschien nog een bescheiden bijdrage zou kunnen leveren. Met oprechte dank aan alle cursisten, docenten en moderatie die het schrijven van deze portfolio mee geïnspireerd hebben, het was me een waarachtig liefdevol genoegen.

Werner Van Ginneken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s